Hoe kan ik bedrijfsmiddelen keuren via de CleverApp?

In de Clever\App kun je via het menu Bedrijfsmiddelen een middel gaan keuren. Hiervoor dient de gebruiker rechten te krijgen en geregistreerd te staan als keurmeester. Daarnaast dient het bedrijfsmiddel gekoppeld te zijn aan een keurregime.

Keuren/Certificeren

Ga naar het menu Bedrijfsmiddelen in de CleverApp en zoek het bedrijfsmiddel op. Dit kan door de naam, nummer of barcode in te toetsen of druk op de knop Scan om een barcode te scannen. Als je de barcode hebt gescand zal de CleverApp automatisch de bedrijfsmiddeldetailkaart laden als het middel gevonden is.

Bedrijfsmiddel zoeken
Een barcode scannen

Als je het middel hebt gevonden zie je de bedrijfsmiddel detailkaart. Klik vervolgens op de plusknop om het menu te openen. Druk in het contextmenu op de knop ‘Certificeren’.

Bedrijfsmiddel gevonden
Bedrijfsmiddel contextmenu

Je krijgt nu het keuringsformulier. Als er meerdere keurregimes aan het bedrijfsmiddel hangen kies het keurregime dat wilt gaan uitvoeren.

De eventuele vragenlijst laadt automatisch als deze gekoppeld is. Je kunt ook een keuring zonder vragenlijst invullen door het keurrapport te uploaden. Dit kun je gebruiken in het geval een externe partij de keuringen uitvoert.

Het keuringsformulier

Als de vragenlijst is ingevuld dan zal Cleverdesk het keurrapport genereren. Dit keurrapport staat onder het regime onderaan de detailpagina van het bedrijfsmiddel. Klik dit open door op het pijltje naar beneden te klikken en je ziet het keurrapport in de blauwe knop.

Een keurrapport