Hoe kan ik de geboekte productie factureren aan mijn opdrachtgever?

Het is mogelijk productie te factureren door middel van een productiestaat, de productiestaat kan als bijlage bij de factuur gevoegd worden. Hiervoor zijn de productie-eenheden uitgebreid met een prijs per eenheid.

Om dit in te richten is alleen een PDF-template nodig voor een productiestaat. Standaard is er al één aanwezig in Cleverdesk.

Ten eerste dien je de productie per projectactiviteit aan te maken, dit kan door middel van de import uit je calculatie met een .CUF bestand of door ze handmatig te maken. Ga hiervoor naar de projectactiviteit en druk op wijzigen. Helemaal onderaan de pagina staan nu de productie eenheden. Er zijn direct grootboeken en bewakingscodes toe te voegen aan je productie, deze zijn niet verplicht.

Na opslaan is de stand van de productie zichtbaar onder het tweede tabblad Productie-eenheden. Klik hier op de knop Boek productie eenheden om de productie in een bepaalde periode te boeken.

Geef in dit scherm aan hoeveel er in de voorgaande periode is geproduceerd. Eventueel is hier een opmerking toe te voegen.

Nadat je op het project hebt aangegeven wat de productie in een bepaalde periode is worden deze productie-eenheden getoond op je facturatiescherm en kun je de productie selecteren en als bijlage bij de factuur toevoegen.

Selecteer de productie die je wilt factureren en druk op ‘Nieuwe factuur aanmaken’

Kies een factuurtemplate en kies ‘Productievoortgang toevoegen’ om een template voor de productiestaat te selecteren. Klik op factuur opslaan en je zult in het factuurscherm het voorbeeld van de productiestaat bijlage zien.