Hoe kan ik een inleesbestand verwerken in Cleverdesk?

Met behulp van onze inleesbestanden kan je eenvoudig data migreren van je huidige systeem naar Cleverdesk. Denk hierbij aan personeelsleden, bedrijfsmiddelen, artikelen of projecten. De inleesbestanden kunnen na het invullen verwerkt worden in jouw Cleverdesk omgeving. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

• Navigeer allereerst naar de Stamgegevens/Vestigingen in Cleverdesk. Achter de naam van de vestiging kies je vervolgens voor ‘Inlezen’.
  • Aan de rechterkant van het scherm vind je nu de verschillende inleesbestanden. Klik op een bestand om deze te downloaden:
  • Elk inleesbestand bestaat uit drie tabbladen, namelijk:
    1. Uitleg: hier vind je een uitleg van alle kolommen én welke kolommen verplicht zijn om in te vullen.
    2. Invoer: Vul hier de data in die je wilt gaan verwerken in Cleverdesk.
    3. Voorbeeld
  • Is het bestand ingevuld? Dan kan je deze nu gaan inlezen in jouw Cleverdesk omgeving. Doorloop hiervoor de volgende stappen:
    1. Check of alle verplichte kolommen zijn ingevuld en of er geen kolommen zijn verplaatst of verwijderd.
    2. Verwijder nu de tabbladen ‘Voorbeeld’ en ‘Uitleg’.
    3. Sla het bestand op als een ‘CSV, gescheiden door lijstscheidingstekens’.
    4. Navigeer nu opnieuw naar Stamgegevens/Vestigingen in Cleverdesk en klik op ‘Inlezen’. Let op: Wil je bijvoorbeeld het materieel koppelen aan een andere vestiging dan je personeel? Selecteer dan wel de juiste vestiging waar je de data wilt inlezen.
    5. Voeg nu het ingevulde bestand toe onder het venster ‘Inlezen’ en klik vervolgens op de knop voor het type data die je wilt gaan verwerken.
  • Navigeer nu naar de module (Bijv. bedrijfsmiddelen of personeelsleden) of zoek op een specifiek nummer in de systeem-zoekbalk om te checken of de data succesvol is opgehaald. Is dit niet gelukt? Probeer dan het bestand nog een keer in te lezen door stap 5 te herhalen.