Hoe stel ik 2-factor authenticatie in?

Het is mogelijk een extra stap in te richten ter beveiliging van jouw Cleverdesk omgeving. Dit kan door middel van 2-factor authenticatie. Dit kan je instellen aan de hand van onderstaande stappen:

• Navigeer in Cleverdesk naar de Instellingen en kijk onder het tabblad ‘Overig’.
  • Hier vind je de volgende opties voor het instellen van 2-factor authenticatie.
  • Kies allereerst het kanaal vanuit waar je de verificatie code wilt ontvangen:
    • Google Authenticator
    • E-mail
  • Vervolgens kan je bepalen hoelang de code moet zijn. In bovenstaand voorbeeld betreft dit 5 tekens.
  • Tenslotte geef je aan hoelang het mag duren vanaf ontvangst voordat de code ongeldig is.

Nu je deze instellingen hebt verwerkt, kan je per gebruiker aangeven of hij/zij gebruik moet maken van 2-factor authenticatie. Dit doe je via de Stamgegevens > Gebruikers.

Kies uit één van de twee beschikbare methodes. Vergeet niet je wijzigingen op te slaan.