Hoe werkt de Google Maps API Key?

Eén van de velden die je terugziet in de systeeminstellingen van Cleverdesk is het veld voor de Google Maps API Key. Wat houdt dit veld in? En wat kan je ermee?

Het gebruik van Google Maps is over het algemeen gratis, maar Google stelt wel een limiet aan het aantal gratis oproepen wat je kan doen (laden van een mapslocatie). Zodra je hierboven komt zal je moeten betalen voor het verdere gebruik. In Cleverdesk komt de Google Maps kaart naar voren bij ‘Landkaarten‘.

Door middel van een API Key kan je vervolgens op grote schaal gebruik blijven maken van de landkaart in Cleverdesk. Deze API key dien je aan te vragen bij Google zodra je je facturatiegegevens hebt ingevuld. De exacte stappen voor het aanvragen en verwerken vind je hieronder:

1. Voor het aanvragen van een Google Maps API Key heb je een Google account met facturatie nodig. Ga naar de volgende pagina om vervolgens een API Key aan te vragen. https://cloud.google.com/maps-platform/#get-started.
  2. Daarnaast moet ook de Geocoding API ingeschakeld worden.
    • Ga naar: https://console.cloud.google.com/ terwijl je ingelogd bent met je Google account.
    • Ga in het menu naar ‘API’s en Services’
    • Druk op de knop ‘+ API’s en Services Inschakelen’
    • Zoek naar Geocoding.
    • Selecteer Geocoding en druk in het volgende menu op ‘Inschakelen’
    • De Geocoding API wordt nu automatisch toegevoegd aan je Google API Key.