Hoe kan ik gebruik maken van de landkaart?

In het menu Projecten/Landkaart is een landkaartweergave van werkbonnen te tonen. Om hier gebruik van te maken zul je eerst een Google MAPS API key moeten instellen in het menu Instellingen in Cleverdesk. Daarnaast is er een gebruikersrol “Werkbonnen/Mag landkaart inzien”.

API Key aanvragen bij Google:

1. Voor het aanvragen van een Google Maps API Key heb je een Google account met facturatie nodig. Ga naar de volgende pagina om vervolgens een API Key aan te vragen. https://cloud.google.com/maps-platform/#get-started.
  2. Daarnaast moet ook de Geocoding API ingeschakeld worden.
    • Ga naar: https://console.cloud.google.com/ terwijl je ingelogd bent met je Google account.
    • Ga in het menu naar ‘API’s en Services’
    • Druk op de knop ‘+ API’s en Services Inschakelen’
    • Zoek naar Geocoding.
    • Selecteer Geocoding en druk in het volgende menu op ‘Inschakelen’
    • De Geocoding API wordt nu automatisch toegevoegd aan je Google API Key.

API Key in Cleverdesk plaatsen:

1. Plaats de API key in het menu instellingen op het tabblad algemeen onder het kopje “Google Maps API key’.
  2. Zet de rol “Werkbonnen/Mag landkaart inzien” aan bij je gebruikersaccount.
  3. De landkaart is beschikbaar en toont alle locaties waar de werkbonnen uitgevoerd worden. Er kan op een periode geselecteerd worden om bijvoorbeeld alle bonnen in één week te tonen.
  4. Let op! Sommige adblockers zorgen er voor dat de locaties niet op de kaart getoond worden. Zet je adblocker uit voor Cleverdesk.