Hoe verwijder ik onkostensoorten van het uurboekingen scherm?

Wil je bepaalde onkosten of onkostenwaarden niet meer zichtbaar hebben op het urenformulier dan is het mogelijk om deze uit te schakelen. Dit gebeurt door het instellen van een einddatum op de tariefkaart bij de onkostenwaarde.

Ga naar Stamgegevens/Onkostensoorten. Klik in de lijst op de onkostensoort die je gewijzigd wilt hebben. Je komt nu in de onkostensoorten details. Hier zie je één of meer onkostenwaardes getoond. In dit voorbeeld zijn dat er drie. Klik op de onkostenwaarde die je gewijzigd wilt hebben.

In het voorbeeld klik ik op ‘Hotel met ontbijt’. Er kunnen meerdere tariefkaarten op staan. Selecteer bij de laatste tariefkaart ‘Wijzigen’ en zet de einddatum.

De onkosten zullen nu niet meer zichtbaar zijn om te boeken door de medewerker vanaf de datum dat het tarief niet meer geldig is.