Onze Ginkgo’s hebben de droogte doorstaan

Mooi dat de Ginkgo’s, dankzij gezamenlijke inspanningen de uitzonderlijke droogte hebben doorstaan’ – Ivo Baurichter, Arboretum

Stampen in de modder van de Ginkgo'sZoals wellicht bekend heeft Idee101 een eigen 101Bos. Voor iedere nieuwe Cleverdesk klant plaatsen we een boom in dat bos, wat gelegen is op het Arboretum. Drie van onze nieuwe bomen waren nog maar amper gewend aan de nieuwe grond rond hun wortels, of de langste hittegolf ooit begon in Nederland. Hoe zijn wij deze droogte te lijf gegaan.

Actieplan van Bram

Omdat er weinig tot geen regen verwacht werd moest er een plan komen. Ivo Baurichter, van het Arboretum, vroeg onze hulp met het verzorgen van de bomen. Om de grond ook echt vruchtbaar te houden en de bomen een eerlijke kans te geven moest er een water schema komen.  Eén van onze ontwikkelaars, Bram, stelde een schema op waarin de bomen minstens 4x per week van water werden voorzien. Hij nam de meeste bezoekjes op zich. Bram is een echte natuurman en zag het wel zitten om hier de leiding in te nemen.

Twee emmertjes water halen

Het behoort niet tot de normale taken van de 101-medewerkers maar toch gingen we, met het wijsje ’twee emmertjes water halen’ in ons hoofd op pad om bomen te bewateren. De twee emmers klopten, de klompen misten, wij gingen gewoon op slippers, door de brandnetels en onkruid (want die doen het wel goed zonder water) in de brandende zon. Iedere boom kreeg vier volle emmers water uit het slootje naast de bomen. Zwaar werk, maar goed te doen, een aantal van ons hebben er echt van genoten. Uiteraard kwam ook Ivo zelf eens per week de bomen voorzien van water.

Al met al, dankzij het hele team, een top inzet waardoor onze bomen nog steeds prachtig aan het groeien zijn. Binnenkort komen er meer bomen bij!