Internet of Things (IOT) - Cleverdesk slimme operationele software
0592 - 855 995

Cleverdesk en Internet of Things (IOT)

Met de inzet van het Internet of Things altijd inzicht in de actuele stand van zaken

Gratis uitproberen

Met sensoren de actuele stand van zaken

Het Internet of Things (IOT) geeft jou de mogelijkheid direct op de hoogte te zijn van alle belangrijke ontwikkelingen binnen het bedrijf, ook als dat buiten je kantoor gebeurt. 

Cleverdesk heeft een IOT-module, waardoor je jouw eigen sensoren via LoRa kunt koppelen en kunt gebruiken om slimme geautomatiseerde taken (werkbonnen, serviceopdrachten) aan te maken.

Lees verder

Wat is Internet of Things?

Je Nest-thermostaat die je vanaf kantoor alvast wat hoger zet, je zonnescherm die zelf bepaalt dat het te licht is in de kamer, je zonnepanelen die keurig doorgeven wat het rendement is geweest vandaag: allemaal voorbeelden van apparaten die verbonden zijn aan het internet en het mogelijk maken om op afstand inzicht te krijgen en actie te ondernemen.

Stel je nu voor dat je dit in jouw dagelijkse werkzaamheden kan implementeren. Door beter inzicht in de gevolgen van het gebruik wordt het onderhouden en beheren van je machinepark bijvoorbeeld veel efficiënter.

IoT & Cleverdesk

Bij Idee101 hebben wij zo’n twee jaar geleden gekozen om IoT en Cleverdesk samen te brengen. Ons platform is de perfecte plek om de informatie uit het veld te beheren en er vervolgacties aan te koppelen.

We hebben een IOT dashboard ontwikkeld waarmee we direct een duidelijke weergave bieden van de binnengekomen data. Als gebruiker van Cleverdesk heb je direct overzicht over de situatie en kan je de nodige stappen nemen. Is er behoefte aan onderhoud aan een kraan? Je maakt met gemak een werkbon aan. Lopen de draaiuren van de graafmachine op? Plan een preventief onderhoudsmoment in.

Met behulp van de data die je via Cleverdesk binnenkrijgt, gaat jouw organisatie sneller de juiste stappen zetten en wordt de interactie tussen mens en machine net een beetje slimmer.

Jouw machines slimmer laten werken?

Gratis uitproberen

Wat is er mogelijk?

Je machines of materieel maken in veel gevallen al gebruik van sensoren. Deze zijn door de fabrikant ingebouwd om de gebruiker te laten weten of alles naar behoren werkt. Door de ontwikkelingen op dit gebied is het meer en meer mogelijk om deze gegevens aan te vullen met eigen metingen van eigen sensoren. Met behulp van de data kan jij op het juiste moment de juiste actie (laten) uitvoeren.

Om je een idee te geven, vind je hier een aantal voorbeelden  van sensoren en hun mogelijke toepassing in jouw werkveld:

  • Bodemvochtigheid: moet ik mijn groen water geven, en hoeveel?
  • Trilling: hoeveel uur heeft de machine aangestaan?
  • Rotaties: hoe vaak heeft die takel gedraaid?
  • Luchtkwaliteit: zijn onze medewerkers wel in een veilige omgeving aan het werk?
  • CO2-uitstoot: hoeveel CO2 stoten onze machines nu echt uit?

Vrijwel overal is een oplossing voor te bedenken. Wil jij onderzoeken of jouw vraagstuk opgelost kan worden met behulp van IoT?

Cleverdesk wordt intensief gebruikt door onze klanten

  • 10.000+ gebruikers
  • 80k+ projecten
  • 750k+ uurbriefjes
  • 500k+ bedrijfsmiddelen
  • 850k+ keuringen

IoT case: Oosterhof Holman

Oosterhof Holman is naast aannemer ook beheerder van het ‘bomenhotel’ tijdens de ontwikkeling van de verkeersring bij Groningen. Grote, volwassen bomen zijn op een locatie in de buurt ondergebracht in afwachting van de werkzaamheden.
Deze bomen gebruiken veel vocht en zijn kostbaar om te vervangen. Het is belangrijk dat deze bomen goed verzorgd worden in het hotel.

Daarom vroeg Oosterhof Holman ons om hen te helpen met een IoT-oplossing. In plaats van het preventieve wekelijkse wateren van alle bomen, zijn we nu voornemens om sensoren in te zetten om de bodemvochtigheid te meten. Op het moment dat deze waarde te laag wordt, kan de medewerker gericht actie ondernemen. Vanuit het dashboard in Cleverdesk kan direct een werkbon aangemaakt worden voor de collega met de juiste aanpak voor de boom.

Dit vervult de individuele behoefte van de bomen en vergroot de kans dat deze groene luchtzuiveraars straks weer in volle glorie de weg flankeren.

Wil jij jouw idee met ons bespreken?

Plan een afspraak

Klantenservice