Jullie hebben een wildgroei aan CAO-regels en het zit allemaal bij 1 persoon in het hoofd

Er zijn veel organisaties die al snel steeds meer regels bedenken voor medewerkers. Zo ontstaan er allerlei regelingen op het vlak van reisvergoedingen, overnachtingsvergoedingen of onregelmatigheidstoeslagen. Er is vaak 1 persoon verantwoordelijk om dit te verwerken van gemaakte uren naar loonstaten.

 

Quickwin: zet al je CAO-regels vast in een Excel sheet. Door de regels en daarbij ook een kolom input en -output te maken heb je in ieder geval het risico van het verloren laten gaan verminderd. Mocht je wel met een standaardsysteem gaan werken hiervoor, dan heb je de eerste stap voor digitalisering alvast gezet.

 

Professionele oplossing:

 

Wanneer je werkt met complexe CAO’s waarbij er ingewikkelde berekeningsmethodes voor reistijden en overuren zijn, dan kunnen we dit voor je oplossen in een speciale maatwerk berekening.

Cleverdesk kan aan het eind van de maand, als iedereen zijn uren heeft verantwoord, een complete export voor de verloning maken. Geef aan welke uursoorten en looncomponenten aan elkaar gekoppeld zijn en ze komen op de juiste manier op de verloning terecht.

Uiteindelijk is urenregistratie geen doel op zich. Je wil als bedrijf met minder tijd en fouten meer resultaat boeken. Cleverdesk zorgt daarvoor omdat er diverse koppelingen beschikbaar zijn  met financiële pakketten zoals 4PSBouwInfoSysCentricExactVismaMetacomUnit4 en meer.

Voor de verloning hebben we de 101Macro. Deze tool maakt het mogelijk om in korte tijd jouw eigen CAO-regels toe te passen op de uurregels.

Meer weten? Neem contact op met ons!