Wagenborg Foxdrill: slimmer werken door digitalisering

Werken op hoogte met Rope-Access

Hetzelfde werk met minder moeite doen. Zou dat niet mooi zijn? Volgens Idee101 kan het. Steeds meer bedrijven zijn bezig met digitaliseren. Idee101 helpt ze daarbij met het pakket Cleverdesk.

Want digitaliseren, is het nieuwe automatiseren.

 

Cleverdesk: digitalisering bij Wagenborg Foxdrill

Het is 2011 als een telefoontje van Wagenborg de koers van Idee101 verandert: “We gaan zaken doen”, klinkt het. Idee101 start vervolgens met de inzet van het toenmalige Cleverdesk bij Wagenborg Foxdrill in Schoonebeek. Het blijkt een flinke klus. “De opdracht was om ons huidige certificeringssysteem in te zetten voor het onderhoud en certificeringen van al het materieel voor de NAM”, zegt Ronald Sijbom, lead-developer van Cleverdesk.
Na een succesvolle implementatie en twee jaar van gebruik kwam er een nieuwe, nog grotere vraag. “Wagenborg Foxdrill zocht mogelijkheden om de projectadministratie te koppelen aan de uitgifte van materieel en het digitaal plannen van personeel”, zegt Maarten Overeem, commercieel directeur van Idee101. “Dit bood ons de kans om al onze producten samen te voegen in één centraal projectsysteem.” In 2015 is het systeem in gebruik genomen door 60 mensen.

Werknemer van Wagenborg Foxdrill aan het werk met hoogtesGekoppeld online en papierloos

Op dit moment werken steeds meer bedrijfsonderdelen van Wagenborg met Cleverdesk, met name voor het stroomlijnen van onderhoud, certificeren en voor de projectbewaking. Cleverdesk zorgt voor een slimmere manier van werken. Zoals minder papiergebruik en  een toename in efficiëntie. “Cleverdesk helpt ons bij het digitaal koppelen van kernprocessen. Het voorkomt double handling en stelt ons in staat de processen te beheersen en te sturen”, zegt Jan Willem Klaas, operations manager Wagenborg Foxdrill Oldenzaal. Door Cleverdesk te koppelen aan bestaande systemen, hoeft bestaande software niet verloren te gaan en blijft eerder werk behouden. En het gebruik van Cleverdesk is eenvoudig. Door de koppelingen kan er online via mobiele apparaten gewerkt worden.

Gezamenlijke visie

Wagenborg en Idee101 delen één gezamenlijke visie: de reis van de digitalisering. In deze reis krijgen mensen steeds meer een controlerende rol. Steeds meer zaken verlopen digitaal en ook business intelligence krijgt een grote rol. Maar de mens is en blijft de mens de allerbelangrijkste schakel. Software vervangt geen mensen. Software zorgt voor veiliger, makkelijker en leuker werk.

Welk problemen zijn opgelost?

  • Offline uren kunnen boeken in plaatsen zonder internet verbinding
  • Online planning, urenregistratie en materieelbeheer
  • Bedrijfsmiddelen in een Assettree en via RFID scanner benaderbaar
  • Koppeling met HRM en financiële pakketten

Meer weten over deze case?

Meer weten of Cleverdeks of over de case met Wagenborg Foxdrill?
Neem contact met ons op.