Release: Cleverdesk 3.8 Mammoth

Wij hebben weer een nieuwe release van Cleverdesk genaamd: Mammoth! Wij zijn constant bezig met het verbeteren van Cleverdesk voor onze klanten en gebruikers.  Benieuwd wat onze nieuwste release inhoudt en wat dit voor jou kan betekenen? Wij hebben de belangrijkste ontwikkelingen hieronder voor je weergegeven. De gehele release vind je op onze supportpagina. 

De highlights van deze nieuwe versie:

 • Complete werkbon aanmaken en wijzigen op de planning, inclusief tariefafspraken;
 • Transportbonnen om transport te plannen met laad en losadressen en contactpersonen
 • Projectformulieren zodat je een opname kunt doen, gegevens tijdens de uitvoering van de werkzaamheden kunt vastleggen en een opleverdocument kunt laten ondertekenen
 • Bedrijfsmiddelen met verschillende tarieven kunnen inplannen. Bijvoorbeeld inclusief of exclusief bediening.
 • Samenstelling van een factuurregel is instelbaar in de systeeminstellingen.

Mammoth 3.8

Nieuw: Transportbonnen

In Cleverdesk 3.8 Mammoth wordt een nieuw type werkbon geintroduceerd: De transportbon. Een transportbon is gebaseerd op een gewone werkbon, maar heeft extra adressen. Een laadadres en een losadres. Op beide adressen kan een contactpersoon toegevoegd worden.

De nieuwe gegevens van een transportbon zijn ook beschikbaar in de PDF-editor van de CMR. Wil je ook een CMR kunnen afdrukken, neem dan contact op met de helpdesk van Idee101. Zij kunnen ervoor zorgen dat de template ingericht wordt met jullie specifieke wensen.

Nieuw: Een werkbon compleet invullen en wijzigen op de planning. 

De werkbon kan in de personeelsplanning en bedrijfsmiddelplanning snel aangemaakt en gewijzigd worden. De huidige pop-up ‘Nieuwe werkbon’ is uitgebreid met alle velden van een werkbon. Daarnaast zijn andere opties beschikbaar in tabbladen. De planner kan een complete werkbon aanmaken inclusief begrotingen, artikelen, en tariefafspraken.

Overige wijzigingen

Hieronder hebben wij een greep van de overige wijzigingen weergegeven. Voor het gehele overzicht van de wijzigingen verwijzen wij je graag naar onze supportpagina.

 • HRM/Rapportage/Loonmutaties Details: Er is een vestiging filter toegevoegd.
 • Wil je als Cleverdesk gebruiker een Picklist of Pakbon in PDF-formaat in je systeem ingericht hebben, neem dan contact op met de helpdesk.
 • Mobiele weergave: De projectdetailkaart op de mobiele weergave is uitgebreid. De detailkaart van een geplande projectactiviteit op de mobiele weergave toont meer informatie en het is mogelijk om vanaf de detailkaart een uurboeking of artikelboeking te doen. De detailkaart is te bereiken vanuit de agenda.
 • Mobiele weergave: Werkbonnen gereedmelden. Tijdens het aftekenen van de werkbon worden alle boekingen, de manuren, bedrijfsmiddeluren en artikelboekingen zichtbaar voor degene die de werkbon ondertekend.
 • Planning/Personeel en Bedrijfsmiddel. De pop-up ‘Nieuwe werkbon’ en ‘Werkbon wijzigen’ op de planning is uitgebreid. Een complete werkbon is nu vanaf de planning aan te maken en in te vullen.
 • Tariefblad is toegevoegd op de werkbon/projectactiviteit en zichtbaar gemaakt op werkbondetailkaart en projectactiviteitdetailkaart.
 • Stamgegevens/Formulieren: Er is een nieuwe type formulier beschikbaar: opname, uitvoering en oplevering. Een formulier mag meerdere keren vastgelegd worden op  een project.
 • De indeling van het instellingen scherm is verbeterd.

Contact 

Aan de hand van bovenstaand artikel nog vragen over de nieuwe 3.8 Mammoth release? Bekijk dan onze supportpagina of neem contact met ons op en wij helpen je verder!