Dit is de tijd om aan je bedrijf te werken!

De situatie is dringend en dreigend. Met één persconferentie lijkt de wereld stil te liggen. Opdrachten worden uitgesteld en niemand heeft enig idee wanneer dit voorbij zal zijn. Of we na deze crisis gewoon de draad weer op kunnen pakken of juist de lessen die wij nu leren kunnen gebruiken om veel efficiënter te werken.

Als je vaker onze blogs leest, heb je ons hier wellicht vaker over gehoord. Het is net zo belangrijk om te werken aan je bedrijf als in je bedrijf. Bij tijd en wijle afstand nemen om goede strategische keuzes te maken. En tijdens deze crisis heb je misschien wel juist de ruimte om hier aandacht aan te besteden.

Noodzakelijke ruimte in je werk

Iedereen lijkt de tijd te gebruiken om alles in orde te maken. Zoals een van onze klanten het omschreef, geeft deze noodzakelijke vakantie je de ruimte om met andere ogen naar je werk te kijken. Al is dit natuurlijk geen vakantie. Mensen werken thuis gewoon door, met de nodige maatregelen kunnen nog steeds projecten opgepakt worden en op afstand weten collega’s elkaar steeds beter te vinden.  Hierdoor ontstaat het perfecte moment om aan je bedrijf te werken. Er is ruimte door de maatregelen, maar er is ook ruimte voor goed overleg en een prettige samenwerking.

Processen opnieuw in kaart

Begin dit proces bij het opnieuw in kaart brengen van je organisatie. Lopen alle processen nog naar behoren? Zijn alle collega’s in staat om de werkzaamheden goed uit te voeren? Is de IT-omgeving nog toereikend, ook als je die nieuwe diensten of producten gaat introduceren? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om het heldere beeld te vormen dat aan de basis staat van je volgende stap.

Vanuit onze procesgerichte aanpak zijn wij altijd bezig met het verbeteren van het proces. Dit doen wij meestal met software, maar ook met onze werkwijzes. Het nog efficiënter maken, net iets slimmer of net iets sneller. Het kan helpen om eens met ons te sparren over jouw ideeën voor de toekomst. Over jouw plan om je organisatie verder vooruit te helpen, ondanks de bijzondere situatie waarin wij met zijn allen verkeren.

Inspiratie

Misschien helpt het om je nu te laten inspireren door één van de artikelen die we rondom dit onderwerp hebben geschreven.

Bedrijfsprocessen versnellen door digitalisering

Tips voor het succesvol introduceren van software

Hoe te kiezen voor het juiste ERP-pakket voor jouw organisatie

Vergelijken van bedrijfssoftware voor de beste werkwijze

Als je graag met ons in gesprek wilt om te kijken of wij een goede oplossing weten voor je vraagstuk, mag dit natuurlijk ook.